ProFit 10 utvecklas ständigt baserat på våra kunders önskemål och våra egna erfarenheter. För en tid sedan släppte vi en funktion för snabbinloggning i systemet/kassan. En funktion som varit mycket uppskattad men som genererat ytterligare önskemål vi nu svarar upp på.

Bakgrund

Det nya datalagdringsdirektivet GDPR är lite hårdare i sin skrivning än vad tidigare PUL var. I samband med att vi gör nödvändiga justeringar för GDPR så kommer kravet att öka på att personlig inloggning sker i ProFit 10 för bearbetning av personuppgifter. Vi vill att ProFit 10 skall vara enkelt och lättanvänt och det gäller förstås även vid kassa eller receptionstjänst där flera delar på samma dator. Många kunder har efterfrågat inloggning med kort. Mot denna bakgrund och önskemål från våra användare byggde vi snabbinloggning i ProFit med hjälp av kort. Vi går nu steget längre…

Förutsättningar

Snabbinloggning i ProFit 10 kräver förstås att den senaste versionen av programvaran installeras men även att en kompatibel kortläsare finns tillgänglig och kopplad till respektive dator. Vi har nu byggt stöd för en speciell läsare som identifierar när kortet är på plats vilket ger möjlighet till automatisk utloggning. Vi har varianter på läsaren för såväl EM som MiFare-standard och saknar anläggningen idag RFID-kort kan ex enbart personalen utrustas med inloggningskort. Prata med oss om era möjligheter.

Så funkar det

Vi har nu byggt stöd för en speciell läsare som identifierar när kortet är på plats, när kortet sitter i läsaren aktiveras den egna vyn i ProFit. Är detta första inloggningen på datorn uppmanas personalen att ange lösenord. Detta för att bibehålla en hög säkerhet även vid förlust av kort.

När kortet tas bort från läsaren inaktiveras den egna vyn i ProFit och annan personal kan logga in med sitt kort.

Ytterligare information

Om ni har frågor kring snabbinloggningsläsare så kontakta vår supportpersonal som nås via epost på  support@pastelldata.com

 


Tidigare inlägg om funktionen snabbinloggning med delad läsare för flera funktioner.

Snabbinloggning i ProFit 10

 

 

SUPPORT »